Proffs i Avesta förklarar vad du ska tänka på vid golvslipning

Istället för att investera i ett nytt golv kan du välja att genomföra en golvslipning i Avesta av dina befintliga golv. Det innebär att dina golv slipas och behandlas så att de blir som nya igen samtidigt som det påfrestar mijön mindre än om du väljer att lägga nytt. Läs mer om golvslipning här.

Har dina golv blivit slitna, fått mindre skador eller repor går det att renovera golven så att de blir som nya igen. Det kan vara aktuellt om du har ett gammaldags trägolv som du vill bevara men är också ett billigare alternativ till att byta golv. När du ska genomföra en golvslipning i Avesta är det viktigt att arbetet utförs av en hantverkare som verkligen kan golv. Din hantverkare behöver ha kunskap om både själva slipningen av golvet och efterarbetet med att lägga ett nytt ytskikt på golvet. Om du vill få hjälp med din golvslipning i Avesta kan du kontakta oss på Elias K Golv som har skickliga golvläggare som är proffs på golv.

 

Att tänka på vid golvslipning i Avesta

När du ska genomföra en golvslipning i Avesta är det flera saker som du behöver tänka på så att arbetet utförs korrekt, med rätt material och med minimala olägenheter. 

 

  • Vi slipning av golv krävs en modern golvslipningsmaskin som släpper ut minimalt med damm. Golvslipningsmaskin finns att hyra hos större byggvaruhus.
  • Du kommer också att behöva täcka in detaljer i rummet och i vissa närliggande rum. Slipningen av golvet ska ske metodiskt och i vissa fall i en speciell riktning så att golvets trästruktur framhävs. Vid socklar och andra trånga utrymmen behöver slipandet av golvet ske för hand.
  • Efter att golvet är slipat behöver rummet rengöras från allt slipdamm.
  • Slutligen läggs ett nytt ytskikt på golvet som ger golvet sitt slutgiltiga utseende men också agerar som ett starkt skydd vilket förlänger golvets livslängd.

 

Fördelar med att utföra en golvslipning i Avesta

Det finns flera fördelar med att utföra en golvslipning istället för att byta golv. Dels är golvslipning ett billigare alternativ än ett golvbyte men också ett miljövänligare alternativ. En golvslipning behöver inte ta särskilt lång tid och du har möjlighet att använda dig av ROT-avdrag för att reducera våra arbetskostnader med 30 %.

 

Anlita oss för din golvslipning i Avesta

Elias K Golv är en golvfirma som har yrkesutbildade golvläggare i Avesta som utför sina tjänster åt privatpersoner och företag. Vi kan hjälpa dig med alla typer av golv, även mattläggning i badrum. Om du ska lägga nytt golv eller vill utföra en golvslipning i Avesta kan du använda formuläret på vår hemsida för att boka ett kostnadsfritt besök. Då kan vi inspektera ditt golv, bistå med råd och därefter överlämna en offert med ett konkurrenskraftigt pris. 

Kontakta oss inför ditt golvbyte

Elias K Golv AB är ett lokalt golvföretag i Avesta kommun som utför en rad olika typer av golvtjänster.
Vi kommer gärna ut till dig och ser över dina behov, helt utan köpkrav. Låter det som en bra deal? Kontakta i så fall oss, så återkommer vi inom kort!
Eller ring oss på 072-7112266