Golv- eller mattläggning i våtutrymmen? Avestas golvexperter går igenom vad du ska tänka på

Idag är det åter populärt att lägga matta i badrummet vilket till stor del beror på det breda utbudet av våtrumsmattor. Om du ska genomföra en mattläggning i Avesta bör du anlita en professionell mattläggare med våtrumsbehörighet. Läs mer om mattläggning i badrum här.

Ska du genomföra en badrumsrenovering eller vill du av andra skäl lägga nytt golv i badrummet bör du anlita en golvläggare som har våtrumsbehörig för att utföra arbetet. I våtrum ställs det stora krav på både materialet men också utförandet så att golvet blir helt tätt så det inte släpper igenom vatten så att de på sikt leder till fuktskador. Om du ska lägga ny golvmatta i ditt badrum är du välkommen att kontakta oss på Elias K Golv för att få mer information om hur vi kan hjälpa dig med dina golv i våtrumsutrymmen.

 

Att tänka på vid mattläggning i Avesta

När du ska lägga ny matta i ditt badrum eller något annat våtrumsutrymme är det några saker som du behöver tänka på så att arbetet blir utfört korrekt.

 

Plastmatta och material vid mattläggning i Avesta

När man ska lägga en plastmatta i exempelvis ett badrum ska mattan vara avsedd för användning i våtrumsutrymmen. En plastmatta som läggs i badrum ska svetsas vid en fogning, som exempelvis vid rör-genomföringar och avlopp. Utöver en godkänd våtrumsmatta ska även godkänt tätskikt användas vid brunnen och andra rör-genomföringar. En våtrumsmatta kan också användas som tätskikt då man ska lägga klinker på golvet.

 

Att genomföra en mattläggning i badrum eller annat våtrum

När du ska utföra en mattläggning i ett våtrum ska arbetet utföras på ett fackmannamässigt sätt. Det innebär att en mattläggning i Avesta ska utföras av en golvläggare som har kunskap och erfarenhet men även behörigheten att arbeta i ett våtrumsutrymme. Om du utför arbetet själv eller låter en obehörig hantverkare utföra arbetet kan du få problem med försäkringsbolaget om det senare uppstår en fuktskada. Det kan vara bra att känna till att golvet är den mest utsatta platsen i ett badrum och ofta är upphov till fuktskador, framförallt vid golvbrunnen och vid skarvarna.

 

Låt oss hjälpa dig med din mattläggning i Avesta

Elias K Golv är ett företag som har professionella golvläggare i Avesta med yrkesbevis som varit verksamma inom branschen under många år. Vårt företag innehar därför en stor kunskap och massor av erfarenhet kring alla typer av golv och att arbeta med dem, således även av mattläggning i badrum. Vi utför tjänster åt privatpersoner och företag i Avesta med omnejd. Om du vill få hjälp med din mattläggning i Avesta kan du använda kontaktformuläret på vår sida för att boka ett kostnadsfritt möte så att våra golvläggare kan inspektera dina golv och bistå med konsultation, helt utan extra kostnad. 

Kontakta oss inför ditt golvbyte

Elias K Golv AB är ett lokalt golvföretag i Avesta kommun som utför en rad olika typer av golvtjänster.
Vi kommer gärna ut till dig och ser över dina behov, helt utan köpkrav. Låter det som en bra deal? Kontakta i så fall oss, så återkommer vi inom kort!
Eller ring oss på 072-7112266