Golvläggare i Avesta förklarar hur ROT-avdraget fungerar

Att genomföra en mattläggning kräver viss kunskap och erfarenhet så att arbetet blir korrekt utfört. Då du anlitar golvläggare i Avesta för din mattläggning har du rätt att använda dig av ROT-avdrag. Här kan du läsa mer om hur ROT-avdrag är relevant för din mattläggning.

När du ska utföra renoveringsarbeten hemma som exempelvis en mattläggning har du möjlighet att använda dig av ROT-avdrag. Det innebär att du kan göra ett skatteavdrag på motsvarande 30% av hantverkarnas arbetskostnader. För att kunna använda ROT-avdrag behöver du ha anlitat ett byggföretag som har F-skattesedel. När du behöver hjälp med mattläggning i Avesta kan du kontakta oss på Elias K Golv vars golvläggare i Avesta som är experter på alla typer av golvbeklädnader.

 

Använda ROT-avdrag vid mattläggning i Avesta

Som fastighetsägare behöver du löpande underhålla din fastighet eller bostad för att undvika att den förfaller och hålls i gott skick. Även inomhus slits din bostad och bland annat kommer du med tiden att behöva byta ut dina golv.


Vanligast är det parkettgolvet i exempelvis vardagsrummet som blir slitet men även plastmattor i köket, hallarna och sovrummet slits med tiden ut. I samband med en badrumsrenovering behöver också golvet bytas ut. När du genomför en mattläggning i Avesta har du rätt att använda dig av ROT-avdrag som ger dig en skattereduktion på 30% av golvläggarens arbetskostnader.

 

Vad är ett ROT-avdrag?

Ett ROT-avdrag är ett skatteavdrag som du som fastighetsägare kan göra för reparationer, ombyggnader eller tillbyggnader av din bostad. ROT-avdraget motsvarar 30 % av de totala arbetskostnaderna upp till maximalt 50 000 kronor under ett år. Det betyder att om du redan gjort en renovering av din fastighet och då använt en del av beloppet kan du endast göra ett ROT-avdrag på det återstående beloppet. Är ni två personer som står som ägare till fastigheten eller bostaden har båda rätt att göra ROT-avdrag på vardera 50 000 kronor per år. Ett ROT-avdrag får du direkt på fakturan, du slipper med andra ord ligga ute med pengarna.

 

Villkor för att erhålla ROT-avdrag vid mattläggning i Avesta

  • Du behöver anlita ett byggföretag som innehar F-skatt och där betalningen för fakturan sker genom en banköverföring. Innehavaren av företaget får inte vara en släkting.
  • Du behöver redan i samband med att du beställer en offert uppge att du ska använda ROT-avdrag, samt lämna ditt personnummer och fastighetsbeteckningen till företaget.
  • Du ska vara ägare till fastigheten eller bostadsrätten.
  • Bostadsrätten eller fastigheten ska vara minst 5 år gammal.
  • Du behöver vara myndig och bosatt i Sverige.
  • För att erhålla ett skatteavdrag behöver du ha betalat minst motsvarande belopp i skatt under året.
  • Du behöver ha utrymme kvar av de 50 000 kronor som du har rätt att göra avdrag för varje år.

Anlita oss för din mattläggning i Avesta

Elias K Golv är ett företag som har professionella golvläggare i Avesta som utför tjänster åt privatpersoner och företag. Samtliga våra golvläggare är yrkesutbildade och har också den behörighet som krävs för mattläggning i våtrumsutrymmen. Då du ska lägga nytt golv kan du boka ett kostnadsfritt möte där vi kan inspektera dina golv, bistå med konsultation och därefter överlämna en offert med ett rättvist pris. 

Kontakta oss inför ditt golvbyte

Elias K Golv AB är ett lokalt golvföretag i Avesta kommun som utför en rad olika typer av golvtjänster.
Vi kommer gärna ut till dig och ser över dina behov, helt utan köpkrav. Låter det som en bra deal? Kontakta i så fall oss, så återkommer vi inom kort!
Eller ring oss på 072-7112266