Mattläggning i Avesta (Tips & Råd)

Många drömmer om en heltäckningsmatta eller arbetsplatsmatta och undrar hur det ska gå tillväga eller vart de ska vända sig. Att lägga mattor och golv är en process som kräver noggrannhet och kunskap, mer komplicerat än så är det inte. Vi har gjort en guide för den som funderar på hur processen går till. Vi professionella golvläggare i Avesta hjälper gladeligen till med din kommande mattläggning. Kontakta oss för kostnadsfritt platsbesök och offert!

Material vid mattläggning i Avesta

Materialvalet beror på ifall du ska ha våtrumsmatta eller vardaglig matta. Mattor tillkommer i olika material, de vanligaste mattorna för hemmet är linoleummattor och textilmattor. Om du har golvvärme bör du undersöka just ditt materials beständighet då inte alla golvmattor tål golvvärme. När du installerar våtrumsmatta bör du hålla koll efter lättskötta och våtrumsgodkända mattor. Våra golvläggare i Avesta har kunskap om mattor ifall det uppstår frågor.

Utförande

Börja med att planera, mäta och räkna på material i kvadratmeter, lägg gärna till fem centimeter extra för säkerhets skull (skärsmån). Om du ska riva gammal matta är det praktiskt att ta bort golvsocklar tillfälligt för bästa resultat. I de flesta fall kan du lägga din matta rakt på ditt befintliga golv såvida du inte redan har en matta. Vid betong kan du behöva slipa till ojämnheter eller lägga undergolv.


När planering, rivning och eventuell slipning är klar är det dags att lägga själva mattan. Det är lämpligt att lägga mattan diagonalt i rummet då den ofta är större än ytan. Kontrollera att mattan är felfri och låt den sedan ligga i 12 timmar för anpassning till rumstemperatur. Lägg sedan mattan jämt i rummet och grovskär 5 centimeter runt väggarna om den inte är måttbeställd. Limma eller tejpa mattan beroende på storleken.

Välkommen att kontakta oss

Det är relativt enkelt att lägga matta om du är händig och följer alla regler. Om du hellre vill spara tid eller om det känns svårt får du gärna kontakta oss via vårt kontaktformulär här på hemsidan. Vi golvläggare i Avesta har bred branscherfarenhet och kan givetvis göra jobbet åt dig eller hjälpa till delvis.

Kontakta oss inför ditt golvbyte

Elias K Golv AB är ett lokalt golvföretag i Avesta kommun som utför en rad olika typer av golvtjänster.
Vi kommer gärna ut till dig och ser över dina behov, helt utan köpkrav. Låter det som en bra deal? Kontakta i så fall oss, så återkommer vi inom kort!
Eller ring oss på 072-7112266