Att tänka på vid val av golvläggare i Avesta

Golvet i din bostad är avgörande för hur ditt hem kommer att kännas och uppfattas. När det är dags att lägga nya golv kan det därför vara en god idé att anlita en professionell golvläggare i Avesta. När du anlitar oss på Elias K Golv kan du vara säker på att arbetet blir bra gjort.

När behövs en professionell golvläggare?

Marknaden erbjuder idag ett flertal olika typer av klickgolv som de allra flesta klarar av att installera på egen hand. Gäller det dock mer avancerade arbeten som kan ta mycket tid kan det vara bra att använda en hantverkare med sinne för golvläggning. Vill du till exempel ha riktiga trägolv krävs kunskap och expertis inom området. En golvläggare kan hjälpa dig med hela eller delar av arbetet.

Viktigt att tänka på när du anlitar golvläggare i Avesta

Se till att den golvläggningsfirma du använder dig av har personal som är utbildad och kunnig. Här ska det finnas ett yrkesbevis som visar att hantverkaren även har slutfört en lärlingsperiod med ett gott resultat. Att anlita en hantverkare som inte har en utbildning kan leda till stora problem med dina golv eller med tjänsten som du har beställt. Det finns många bra och seriösa golvläggare i Avesta som du kan använda dig av.

Fokus på noggrannhet

Det kan kännas skönt för dig att få arbetet slutfört så snabbt som möjligt, men snabbt betyder inte alltid bättre. Visst kan en golvläggare få till dina golv relativt fort, men hur bra kommer då slutresultatet att bli. Det är betydligt bättre att satsa på en golvläggare i Avesta som prioriterar noggrannhet. Dina golv ska hålla länge och du vill troligtvis inte stå med merkostnader när arbetet är klart. Försök att vara så specifik i din förfrågan som möjligt för bästa kommunikation.


Noggrannhet är inte bara viktigt för att ditt nya golv ska bli snyggt och ha hög kvalitet, det är även viktigt för att er kontakt och kommunikation ska fungera. Att vara detaljerad med vad du behöver hjälp med underlättar förberedelser och prisuppgifter för hantverkaren, vilket också ger dig en klarare bild av projektet från början till slut. Det kan vara en god idé att be företaget komma ut på ett platsbesök för att titta närmare på dina golv innan bokning.

Välj en golvläggare i Avesta med F-skatt

När du ska anlita en golvläggare kommer du troligtvis att ha koll på priset, vad som inkluderas i tjänsten och vilken försäkring som företaget har. Här är det dock viktigt att du även säkerställer så att hantverkaren betalar F-skatt. Är företaget inte registrerat för F-skatt kommer du som kund att behöva stå för arbetsgivaravgifterna och du har heller inte möjlighet att nyttja ROT-avdraget för 30% reducering av arbetskostnaden. Säkerställ alltid detta innan du bokar.

Vi på Elias K Golv har alla behörigheter som krävs för att utföra ett korrekt golvarbete. Hos oss kan du givetvis nyttja ROT-avdraget och få professionell rådgivning genom hela processen. Kontakta oss via kontaktformuläret för ditt kommande projekt!

Kontakta oss inför ditt golvbyte

Elias K Golv AB är ett lokalt golvföretag i Avesta kommun som utför en rad olika typer av golvtjänster.
Vi kommer gärna ut till dig och ser över dina behov, helt utan köpkrav. Låter det som en bra deal? Kontakta i så fall oss, så återkommer vi inom kort!
Eller ring oss på 072-7112266